Δικηγορικό Γραφείο
Σπυρίδων Ν. Χριστοφοράκος

Συνεργάτες

ΣΟΦΙΑ Ι. ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΤΑΜΟΥ - ΞΑΝΘΑΚΟΥ

Δικηγόρος παρ’Εφέταις. Γεννήθηκε στη Δράμα το 1981 με καταγωγή από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005 και έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 2007. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έως το 2013, οπότε και μετεγράφηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης. Είναι παντρεμένη με τον Πέτρο Ξανθάκο, οδοντίατρο – χειρουργό στόματος, ο οποίος κατάγεται από το Γύθειο.

Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών διπλωμάτων από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Παρισίων: Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου (Master Recherche), Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (Master Professionnel) και Πολιτικών Επιστημών τομέας Διαχείριση Κρίσεων (Maîtrise).

Με κύριο τομέα γνωστικής εξειδίκευσης το εμπορικό δίκαιο (συμβουλευτική εταιρειών, συμβάσεις, αξιόγραφα), η πρακτική της εμπειρία εκτείνεται από τα τρέχοντα ζητήματα της επιχείρησης (φορολογικά, εργασιακά, μισθωτήρια, τραπεζικές συναλλαγές κλπ), μέχρι την αστική διεκδίκηση απαιτήσεων (αναγκαστική εκτέλεση) και αποζημιώσεων αλλά και το δίκαιο της πετρελαϊκής αγοράς (Ν. 3054/2002, συμβάσεις διανομής και εμπορικής συνεργασίας πρατηρίων με πετρελαϊκές εταιρείες).

Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στο δίκαιο του κτηματολογίου (αγωγές αναγνώρισης ή διεκδίκησης κυριότητας, διορθώσεις εγγραφών κλπ) ενώ παράλληλα έχει εκπροσωπήσει ενώπιον των δικαστηρίων οφειλέτες τραπεζών (τραπεζικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, διαταγές πληρωμής, υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ).

Στην Αθήνα υπήρξε συνέταιρος στη δικηγορική εταιρεία του ομότιμου Καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Αθηνών Νικ. Σκανδάμη και συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο της Ασημίνας Καούνη στην Αθήνα, με αντικείμενο την πάσης φύσεως εκπροσώπηση εμπόρων και τη σύναψη συμβάσεων εταιρειών με το Δημόσιο.

Στο εξωτερικό έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Οργανισμός Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης) και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κύριο αντικείμενο την προώθηση νομοσχεδίων και αποφάσεων επιτροπών. Υπήρξε επίσης συνεργάτης δικηγόρος στο ελληνογαλλικό δικηγορικό γραφείο Marceau στο Παρίσι με δικαστηριακή εμπειρία στα γαλλικά δικαστήρια.

Ομιλεί τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά), έχει κατά καιρούς δημοσιεύσεις στο περιοδικό Ευρωπαίων Πολιτεία και είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.